Ružice od testa sa kuvanim jajima i mladim lukom

Ružice od testa sa kuvanim jajima i mladim lukom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
210
11
374
Ružice od testa sa kuvanim jajima i mladim lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
10/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije30
"Iznenadite izabranicu vašeg srca ne jednom ružom, a ni dvema, već celim buketom ružica od hleba sa kuvanim jajima"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • suvi kvasac - 1 pakovanje, Dr. Oetker
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - oko 500 g /ako je potrebno, dodati još/
  • jaja - 2 komada
  • žumance - za premazivanje
  • za nadev
  • kuvana jaja - 3 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • kisela pavlaka - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte ostale sastojke i zamesite meko testo. Kvasac se ne rastvara za ovaj recept. Pokrijte testo krpom i ostavite ga na toplo da naraste.

Tvrdo kuvana jaja oljuštite i isecite na kockice. Očistite luk i sitno ga iseckajte. Dodajte i kiselu palaku, pa promešajte.

Dobijeno testo podelite na 3 lopte. Svaku loptu razvijte u koru. Pomoću čaše ili prstena isecite krugove. Svaki krug prorežite na krst, ali nemojte seći sredinu. U sredinu svakog kruga stavite po 1 kašičicu nadeva.

Napravite ružice.

Poređajte ružice u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Premažite umućenim žumancetom. Pecite ih u zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: