Jednostavna lenja bundevara

10/01/2018
"Danas ćemo vam pokazati kako da napravite ukusnu, sočnu i aromatičnu bundevaru Teško da ima neko ko ne voli ovaj neverovatan desert, zato brzo pogledajte kako da ga sami prirpemite i obradujete ukućane!"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano447
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite pleh po vašem izboru i dno namažite uljem, posle stavite 2 kore. Preko njih stavite izrendanu bundevu i 2 supene kašike šećera.

Ponovo uradie isto, dok ne potrošite kore. Kad bude gotovo, stavite bundevaru u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni (gornji i donjii grejač) i pecite oko 30-40 minuta.

Kad pita bude gotova, možete je posuti sa malo šećera i ulja da se površina karamelizuje, ali ako nećete, možete je samo izvaditi i posuti sa malo vode i pokriti krpom oko 5-10 minuta.

Tako će biti meka i apetitna. Inače se stavljaju i mleveni orasi, ali pošto su mnogo skupi, možete ih izbeći. I bez njih je ukus odličan.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti