Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrod kiflice sa čokoladom

Milibrod kiflice sa čokoladom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Milibrod kiflice sa čokoladom
Fotografije: Todorka Spasova
2 / 6
11/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
40
"Nema niša ukusnije od domaćih kiflica. Kakav god nadev da stavite, čokoladu ili slatko, rezultat je uvek i više nego odličan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 250 g
  • kvasac - 1 kesica
  • mast - 150 g ulja + mast
  • limun - rendana kora od 1 limuna
  • brašno - za srednje meko testo
  • čokolada - 150 g, crna
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac razmutite u 1 šolji svežeg mleka sa kašikom brašna i malo šećera. Promešajte i ostavite da naraste. Prosejte 500 g brašna i dodajte mu kvasac, jedno po jedno jaje, preostali šećer i koru limuna.

Dodavajući još brašna i masti u nekoliko navrata, zamesite srednje meko testo. Ostavite ga na toplo mesto da naraste. Od njega uzimajte lopte veličine manje pesnice i razvijte ih u tanku koru.

Koru isecite na omanje komade, kao za picu. U svaki trougao stavite parče čokolade i uvijte u kiflicu. Poređajte ih u tepsiju i ostavite ih da ponovo narastu.

Premažite ih umućenim žumancetom sa malo ulja i stavite da se ispeku u rernu sa umerenom temperaturom, dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: