Dijetalne paprike punjene sitnim sirom i kozjim sirom

12/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ukusno i zdravo - morate da probate "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 9 komada, zelene, sveže
  • sitan sir - 300 g
  • kozji sir - 300 g
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • jaja - 3 komada
  • čubar - 1 kašičica
  • piskavica - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 kašike, nerafinisano, suncokretovo
  • biber - po želji
  • aleva paprika - po želji, ljuta
  • voda - 1 šoljica
  • paradajz - 2 komada, roze
  • peršun - nekoliko struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i očistite peteljke i semenke.

U činiji umutite jaja, dodajte sitan sir, kiselo mleko, kozji sir i začine (čubar, piskavica, so, biber i aleva paprika). Budite pažljivi koliko stavljate so, pošto je sir dosta slan.

Paprike napunite dobijenom smesom i ređajte u blago nauljenu tepsiju. Na dno tepsije sipajte vodu, a paprike prelijte nerafinisanim suncokretovim uljem u tankom mlazu.

Posipajte sa malo soli i bibera.

Tepsiju prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu oko 30 minuta na 160 stepeni i još 5 minuta bez folije.

Paprike servirajte sa roze paradajzom i strukovima peršuna. Može da se posluže kako tople, tako i hladne.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti