Čorba od svinjskih nogica sa ljutom alevom paprikom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
12/01/2018
"Ovo nisu pihtije, koje imaju svoje vermne obožavaoce, a smela improvizacija sa kiselim mlekom i zaprškom, koja se treba probati po svaku cenu "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano490
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 4 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • lovorov list
  • biber
  • so
  • aleva paprika - za zapršku
  • sirće - kao začin
  • beli luk - kao začin
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite svinjske nogice u duboku šerpu, sipajte vodu i stavite da se kuvaju, a s vremena na vreme sklonite penu. Kada se skuvaju, izvadite ih iz vode i ostavite ih da se malo ohlade, a posle uklonite kosti.

Bujon u kome su se kuvale noge ponovo stavite na ringlu ( treba vam oko 2 litra od njega), pa kad proključa, dodajte meso sa nogica, biber, so i jedan lovorov list.

Umutite kiselo mleko sa žumancima i brašnom, sa malo proključalog bujona, promešajte i sipajte na tanak mlaz u šerpu, sve vreme mešajući. Pre nego što proključa, sklonite čorbu sa vatre.

Propržite malo aleve paprike u ulju i dodajte zapršku čorbi.

Poslužite čorbu dok je vruća, a po želji je možete začiniti ljutom alevom paprikom, sirćetom i sitno iseckanim belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar