Okupana pita sa sirom

24/07/2018
"Autentičan recept za najsočniju i najvoljeniju pitu kod nas - okupanu pitu "
Priprema120 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 098
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 5 komada
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - koliko je potrebno za tvrdo testo
  • za nadev
  • maslac - 125 g
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za testo zamesite tvrdo testo, nemojte se plašiti zbog toga. Ostavite 30 minuta da odstoji.

Podelite na 11 lopti. Svaku razvijte na tanak krug prečnika tiganja koji ćete koristiti.

Odvojite dve kore koju ćete koristit za donju i gornju, a ostale poređajte jedna na drug, između pospite sa malo brašna.

Ugrejte šerpu sa vodom. Kad provri stavite po jedan list (bez dva koja ste odvojili) 40 sekundi. Izvadite i ocedite.

Paralelno sastavljajte pitu. Namažite tiganj maslacem i stavite jednu koru koju ste odvojili. Stavite jedan list koji u vodu. Sačekajte 40 sekundi. Izvadite, ocedite. Pospite sir, malo rastopljenog maslaca, oceđenu koru... i tako do kraja, završite drugom suvom korom koju ste odvojili.

Uključite na srednju temperaturu ringle (kod mene od 1-10 sam pekla na 4). Pecite sa obe strane, pre nego što okrenete pitu, stavite malo masalca u njega, a nakon toga je prebacite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar