Način pripreme
Prosejte brašno i u njega dodajte prašak za pecivo. Napravite udubljenje i u njega dodajte šećer, ulje, jaja i kiselo mleko. Od ovih sastojaka zamesite meko testo.
Razvucite ga na koru debljine oko 3mm. Uz pomoć čaše isecite krugove. Kalupe za korpice lepo namažite, a nakon toga pospite brašnom.
Svaki krug od testa stavite u kalup i prstima pritisnite ka ivicama. Poređajte kalupe u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite oko 10-15 minuta.
Za to vreme sipajte sveže mleko u šerpu i stavite na vatru. Maslac posebno rastopite i u njega dodajte brašno.
Kutlačom uzimajte od mleka i dodajte u brašno, dobro promešajte. Dodajte u veliku količinu mleka. Mešajte lepo i dodajte vanilu.
Kad se krem zgusne, skinite sa vatre. Čim se korpice ispeku sačekajte da se ohlade i izvadite ih iz kalupa. U svaku sipaje po malo krema.
Nakon 10 minuta, kad se krem ohladi, pospite mrvicama. Servirajte ih kad se potpuno ohlade i kad se krem lepo stegne.