Slatke korpice

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Slatke korpice
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Upozoravamo - svaka korpica sadrži jedan zalogaj slatkog iskušenja, kojem ne želite da odolite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 h
  • šećer - 120 g
  • ulje - 130 ml
  • prašak za pecivo - pola kesice
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 125 g
  • brašno - 6 supenih kašika
  • vanila - 1 kesica
  • šarene mrvice - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i u njega dodajte prašak za pecivo. Napravite udubljenje i u njega dodajte šećer, ulje, jaja i kiselo mleko. Od ovih sastojaka zamesite meko testo.

Razvucite ga na koru debljine oko 3mm. Uz pomoć čaše isecite krugove. Kalupe za korpice lepo namažite, a nakon toga pospite brašnom.

Svaki krug od testa stavite u kalup i prstima pritisnite ka ivicama. Poređajte kalupe u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite oko 10-15 minuta.

Za to vreme sipajte sveže mleko u šerpu i stavite na vatru. Maslac posebno rastopite i u njega dodajte brašno.

Kutlačom uzimajte od mleka i dodajte u brašno, dobro promešajte. Dodajte u veliku količinu mleka. Mešajte lepo i dodajte vanilu.

Kad se krem zgusne, skinite sa vatre. Čim se korpice ispeku sačekajte da se ohlade i izvadite ih iz kalupa. U svaku sipaje po malo krema.

Nakon 10 minuta, kad se krem ohladi, pospite mrvicama. Servirajte ih kad se potpuno ohlade i kad se krem lepo stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: