Domaća torta sa orasima

13/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Neverovatno mnogo volimo domaće kolače i torte, a ova ukusna domaća torta sa orasima je jedna od naših najomiljenijih torti "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 267
  • Pregledi tokom meseca1043
  • Pregledi tokom desmice126
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 10 belanaca
  • šećer u prahu - 250 g
  • orasi - 300 g, mleveni
  • brašno - 2 kašike
  • za krem
  • jaja - 10 žumanceta
  • sveže mleko - 1 l
  • skrob - 1 pakovanje, pšenični
  • maslac - 200 g, meki
  • šećer - 1 šolja
  • pavlaka - 150 ml, slatka
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • za posipanje
  • orasi - nekoliko celih i 100 g mlevenih
* merne jedinice

Način pripreme

Za kore umutite belanca i šećer u čvrst sneg. Dodajte ih mlevene orahe i brašno i pažljivo promešajte pomoću špatule. Od dobijene smese ispecite 3 jednake kore u nauljanom plehu.

Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nakratko i vodite računa da vam ne zagore. Kada se korice ispeku, ostavite ih da se ohlade.

Za krem, u posudu na ringli stavite 800 ml svežeg mleka sa šećerom da se zagreje. Umutite žumanca u penasti krem dok ne pobele i dodajte polovinu maslaca i preostalih 200 ml svežeg mleka.

Oko 4 kašike skroba razmutite u malo vode. Otopite čokoladu sa preostalim maslacem. Dodajte mleku smesu sa žumancima uz neprestano mućenje, a zatim odmah posle dodajte i skrob.

Mešajte na ringli, dok se smesa ne zgusne i sklonite. Pomešajte krem sa otopljenom čokoladom i promešajte. Ostavite da se ohladi, tako što ga pokrijete providnom folijom. pa ga pomešajte sa pavlakom koju ste umutili u sneg.

Dobijenim kremom slepite kore na odgovarajućem poslužavniku. Celu tortu dobro posipajte mlevenim orasima sa svih strana i napravite ukrase od nekoliko celih polovina oraha.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar