Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama i pavlakom

Zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama i pavlakom

Zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama i pavlakom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da li volite sočne pileće grudi - onda je ovo zapečeno jelo specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 3 komada
  • krompir - 4 - 5 komada, srednje veličine
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • praziluk - 1 struk
  • pečurke - 1 tegla, 180 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • pavlaka za kuvanje - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • origano
  • biber
  • peršun
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte, oljuštite i krupnije izgnječite viljuškom.

Pileći file isecite na kockice, praziluk na polumesec.

Propržite meso u polovini ulja dok ne pobeli i izvadite u pleh, u kome ćete peći. Pospite solju i biberom. Praziluk i oceđenje pečurke pržite u preostalom ulju, dok voda ne ispari.

Pospite brašnom i kratko mešajte da se malo zaprži. Dodajte pavlaku za kuvanje i sveže mleko na sobnoj temperaturi, ponovo promešajte i skinite sa vatre. Začinite po ukusu.

Prelijte meso u plehu. Odozgo ravnomerno rasporedite izgnječeni krompir i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u umerenoj rerni na 180-190 stepeni oko 30-35 minuta. Izvadite i servirajte odmah, posuto iseckanim peršunom.

Veoma je ukusno i toplo i hladno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: