Način pripreme
Krompir skuvajte, oljuštite i krupnije izgnječite viljuškom.
Pileći file isecite na kockice, praziluk na polumesec.
Propržite meso u polovini ulja dok ne pobeli i izvadite u pleh, u kome ćete peći. Pospite solju i biberom. Praziluk i oceđenje pečurke pržite u preostalom ulju, dok voda ne ispari.
Pospite brašnom i kratko mešajte da se malo zaprži. Dodajte pavlaku za kuvanje i sveže mleko na sobnoj temperaturi, ponovo promešajte i skinite sa vatre. Začinite po ukusu.
Prelijte meso u plehu. Odozgo ravnomerno rasporedite izgnječeni krompir i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u umerenoj rerni na 180-190 stepeni oko 30-35 minuta. Izvadite i servirajte odmah, posuto iseckanim peršunom.
Veoma je ukusno i toplo i hladno.
Prijatno!