Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat Stefani sa pireom od slatkog krompira

Rolat Stefani sa pireom od slatkog krompira

ažurirano:
Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
329951k
Rolat Stefani sa pireom od slatkog krompira
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Da, sigurno želite sočni Stefani rolat za ručak. Ovaj ovde takođe ima ukusnu kompaniju sa pireom od slatkog krompira."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • mlevena zečetina - 600 g pomešana sa svinjetinom
  • slatki krompir - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • maslac - 1 kašika
  • sveže mleko - 100 ml
  • so
  • biber
  • ulje
  • piskavica
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šargarepa se operu. Prepolovite šargarepu po sredini. Stavite ih u malu šerpu i prelijte vodom. Stavljaju se na šporet i nakon ključanja vode kuvaju 10 minuta.

Šargarepa se može manje kuvati. Pazite na to i uklonite je prema željenoj hrskavosti. Ocedite jaja i ostavite ih da se ohlade.

Priprema se streč folija ili se otvara plastična kesa na koju se sipa mleveno meso i formira slani rolat.

Na najlon se stavlja malo ulja. Mleveno meso se ravnomerno rasporedi u obliku pravougaonika. Šargarepa se oljušti i iseče na štapiće. Celom dužinom se stavlja u sredinu kore od mlevenog mesa.

Jaja se oljušte i iseku na 6 delova i takođe rasporede po dužini. Operite i očistite crvenu papriku. Isecite je na trake i poređajte na isti način.

Sprema se nauljeni kalup. Rolat se umotava uz pomoć najlona i mora se dobro zatvoriti sa svih strana da ne izlazi iz fil iz Stefani rolata.

Pažljivo se prenosi u kalup. Pospite sa malo piskavice i zapecite u rerni do kraja.

Za pire od slatkog krompira oljuštite obe vrste krompira. Operite ih. Režu se na velike komade da se brže kuvaju. Zaliju se vodom i kuvaju do kraja. Ocedite krompir.

Dok su još vrući, dodajte maslac. Začinite pire solju i biberom. Dodajte sveže mleko i izgnječite ručnom presom za krompir. Izgnješite dok se ne dobije glatki pire.

Rolat Stefani se servira isečen, dodaje se pire od slatkog krompira i preliva se sa malo masti od kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: