Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat Stefani sa pireom od slatkog krompira

Rolat Stefani sa pireom od slatkog krompira

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Rolat Stefani sa pireom od slatkog krompira
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Da, sigurno želite sočni Stefani rolat za ručak Ovaj ovde takođe ima ukusnu kompaniju sa pireom od slatkog krompira"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • mlevena zečetina - 600 g pomešana sa svinjetinom
  • slatki krompir - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • maslac - 1 kašika
  • sveže mleko - 100 ml
  • so
  • biber
  • ulje
  • piskavica
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šargarepa se operu. Prepolovite šargarepu po sredini. Stavite ih u malu šerpu i prelijte vodom. Stavljaju se na šporet i nakon ključanja vode kuvaju 10 minuta.

Šargarepa se može manje kuvati. Pazite na to i uklonite je prema željenoj hrskavosti. Ocedite jaja i ostavite ih da se ohlade.

Priprema se streč folija ili se otvara plastična kesa na koju se sipa mleveno meso i formira slani rolat.

Na najlon se stavlja malo ulja. Mleveno meso se ravnomerno rasporedi u obliku pravougaonika. Šargarepa se oljušti i iseče na štapiće. Celom dužinom se stavlja u sredinu kore od mlevenog mesa.

Jaja se oljušte i iseku na 6 delova i takođe rasporede po dužini. Operite i očistite crvenu papriku. Isecite je na trake i poređajte na isti način.

Sprema se nauljeni kalup. Rolat se umotava uz pomoć najlona i mora se dobro zatvoriti sa svih strana da ne izlazi iz fil iz Stefani rolata.

Pažljivo se prenosi u kalup. Pospite sa malo piskavice i zapecite u rerni do kraja.

Za pire od slatkog krompira oljuštite obe vrste krompira. Operite ih. Režu se na velike komade da se brže kuvaju. Zaliju se vodom i kuvaju do kraja. Ocedite krompir.

Dok su još vrući, dodajte maslac. Začinite pire solju i biberom. Dodajte sveže mleko i izgnječite ručnom presom za krompir. Izgnješite dok se ne dobije glatki pire.

Rolat Stefani se servira isečen, dodaje se pire od slatkog krompira i preliva se sa malo masti od kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: