Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Rolat Stefani sa koricom od kačkavalja

Rolat Stefani sa koricom od kačkavalja

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363273026
Rolat Stefani sa koricom od kačkavalja
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 4
14/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Toliko ukusan rolat se ne deli ni sa kim, zato se nemojte truditi da nam dođete u goste"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • prezle - 1 šolja /nepuna/
  • luk - 1 velika glavica
  • crvena paprika - 1/2 + 1/2 zelene
  • jaje - 1 komad
  • peršun - svež
  • čubar - suv i izmrvljen
  • šareni biber - po ukusu
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • šargarepa - 1 velika
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • kukuruz šećerac - 70 g
  • grašak - 70g, konzervisan
  • dimljena aleva paprika
  • za dodatak
  • krompir - 500 g
  • maslinovo ulje - sa limetom
  • tamno pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa jajetom, prezlom, iseckanim lukom i paprikama, sitno isečenim. Začinite. Stavite na minimum jedan sat u frižider.

Za to vreme pripremite preostale sastojke. Skuvajte jaja, ostavite da se ohlade i oljuštite ih. Skuvajte šargarepu, ostavite da se ohladi i isecite na trakice. Krastavce isecite na četiri dela po dužini. Ocedite kukuruz i grašak iz konzerve. Oljuštite i isecite krompir.

Na papir za pečenje rasporedite začinjeno mleveno meso. U jedan kraj poređaje jaja, isečena na pola, red šargarepe, red krastavaca, grašak i kukuruz, a odozgo topljeni sir. Uvijte u rolat uz pomoć folije i premestite u odgovarajući pleh za pečenje.

Okolo poređajte krompir, posolite i polijte pivom. Rolat poprskajte maslinovim uljem i namažite četkom. Pokrijte pleh folijom i pecite oko 50 minuta.

Skinite foliju i rolat obilno pospite rendanim kačkavaljem i pospite alevom paprikom. Ponovo vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne rastopi i dok kora ne dobijete boju koju želite.

Ukrasite svežim peršunom i vrhovima ruzmarina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: