Način pripreme
Pomešajte mleveno meso sa jajetom, prezlom, iseckanim lukom i paprikama, sitno isečenim. Začinite. Stavite na minimum jedan sat u frižider.
Za to vreme pripremite preostale sastojke. Skuvajte jaja, ostavite da se ohlade i oljuštite ih. Skuvajte šargarepu, ostavite da se ohladi i isecite na trakice. Krastavce isecite na četiri dela po dužini. Ocedite kukuruz i grašak iz konzerve. Oljuštite i isecite krompir.
Na papir za pečenje rasporedite začinjeno mleveno meso. U jedan kraj poređaje jaja, isečena na pola, red šargarepe, red krastavaca, grašak i kukuruz, a odozgo topljeni sir. Uvijte u rolat uz pomoć folije i premestite u odgovarajući pleh za pečenje.
Okolo poređajte krompir, posolite i polijte pivom. Rolat poprskajte maslinovim uljem i namažite četkom. Pokrijte pleh folijom i pecite oko 50 minuta.
Skinite foliju i rolat obilno pospite rendanim kačkavaljem i pospite alevom paprikom. Ponovo vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne rastopi i dok kora ne dobijete boju koju želite.
Ukrasite svežim peršunom i vrhovima ruzmarina.