Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamesite glatko i tvrdo testo, koje treba da odstoji 10-15 minuta. Podelite na 10 lopti i odozgo ih malo premažite. Ostavite takođe da odstoje 10-ak minuta.
U sredinu svake stavite po komadić maslaca, razvucite testo rukama. Odozgo poklopite drugom loptom i dobro pritisnite ivice. Ostavite da odstoji 20 minuta.
Preko namazane radne površine razvucite svaku loptu (ukupno 5 komada). Okrenite nekoliko puta rukama iznad glave, kao kad pica majstori vrte testo za picu.
Ako ne možete da ih napravite na taj način, prosto vucite testo dok ne dobijete skoro providan list. Ovako pripremljene kore naprskajte uljem, a ako ima debelih ivica, odvojite ih.
Presavijte 4 ivice ka sredini kore i tako oblikujte pravougaonike. Rasporedite nadev od mrvljenog sira, jaja i presavijte na dva dela. Ovako dobijene pitice pecite u umerenoj rerni dok ne dobiju lepu boju.