Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečena jela»Krompir sa svinjetinom i sosom od pečuraka

Krompir sa svinjetinom i sosom od pečuraka

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Krompir sa svinjetinom i sosom od pečuraka
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Nismo specijalisti za kombinovanje hrane, ali najbolje je da se meso, krompir i sos od pečuraka uvek serviraju zajedno, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • svinjsko meso - 300 g
  • pečurke - 50 g
  • topljeni sir - 150 g
  • pavlaka - 200 g
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • piskavica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite pečurke. Nakon toga stavite da se dinstaju sa malo ulja i vode. Mešajte s vremena na vreme, dok voda ne ispari i dok pečurke ne budu skroz gotove.

Za to vreme oljuštite krompir i isecite ga. Stavite ga u pleh. Meso takođe isecite i dodajte u krompir.

Kad pečurke budu gotove, skinite sa vatre i pasirajte. U njih dodajte topljeni sir i pavlaku. Dobro promešajte.

U dobijenu smesu dodajte so, biber, bosiljak i piskavicu. Promešajte.

Ovom smesom prelijte krompir i meso.

Pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: