Način pripreme
Aktivirajte kvasac sa toplom vodom i šećerom.
U posudi prosejte brašno i dodajte so, jaja, umućena viljuškom i pomešana sa svežim mlekom i pavlakom, sirćetom i kvascem. Zamesite glatko i meko testo koje se ne lepi po rukama. Pokrijte posudu streč folijom i stavite u frižider na 90 minuta.
Na radnoj površini, obilno posutoj brašnom (ne mesite testo) razvucite testo na pravougaonu koru i isecite trouglove oštrim nožem i ostavite ih dok se ulje ne ugreje i da testo odstoji.
U tiganju ugrejte više ulja na tihoj vatri, ponavljam - na tihoj vatri, da se prže polako i da se postepeno dižu i najvažnije da ne izgore spolja i da ne ostanu žive unutra.
Gotove krofne poređajte na ubrus, da upije višak masti.
Servirajte tople sa sirom, medom ili omiljenim slatkom. Mekane, krhke i šuplje iznutra i uopšte nisu masne.