Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolnice»Pržena slanina sa kačkavaljem i ukusom dima

Pržena slanina sa kačkavaljem i ukusom dima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pržena slanina sa kačkavaljem i ukusom dima
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kako samo najukusnije meze ima tako komplikovano ime"

Potrebni sastojci

  • slanina - 300 g, engleska
  • kačkavalj - 150 g
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj isecite na tanke trake i da njihova dužina bude istovetna širini tračica slanine.

Preko posipajte alevu papriku, pa stavite jedno ili dva parčeta kačkavalja pa čvrsto uvijte slaninu.

Probodite ih drvenim ražnjićima ili čačkalicama za zube, kako se ne bi otvorili.

Spolja takođe posipajte svaku rolnicu alevom paprikom i pržite na umerenoj vatri dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: