Svinjska plećka sa krompirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Svinjska plećka sa krompirom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Sa zadovoljstvom spremamo i sa još većim zadovoljstvom jedemo svinjsku plećku, posebno kad je ovako spremljena"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g
  • krompir - 500 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • pivo - 1 šolja
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i krompir očistite, pa luk sitno iseckajte, a krompir - na krupne komadiće.

Beli luk očistite i sitno iseckajte.

Meso isecite na relativno jednake komadiće.

Stavite meso, krompir, crni i beli luk u tepsiju, posipajte preko so, biber, alevu papriku, dimljenu i ljutu. Dodajte majčinu dušicu i origano po vašem ukusu, prelijte maslinovim uljem, promešajte i sipajte ulje.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i stavite da se peče oko sat vremena, pa zatim sklonite foliju i vratite da se dopeče još 20 minuta dok jelo ne uhvati koricu.

Na kraju posipajte svež peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: