Pirinač sa mlevenim mesom iz rerne

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
18/01/2018
"Zanimljiv predlog za sve, koji žele da pojedu nešto ukusno i na brzinu "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 326
  • Pregledi tokom meseca185
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač operite pod mlazom tekuće vode i ocedite.

Očistite i sitno iseckajte luk i papriku.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i stavite luk i papriku, pa ih pržite dok ne omekšaju. Dodajte mleveno meso, rasporedite ga, da se razloži i pržite dok ne dobije zlatkastu boju.

Dodajte začine, pirinač i alevu papriku. Promešajte i pržite, dok pirinač ne postane staklast.

Sklonite sa vatre, isipajte smesu u tepsiju, sipajte bujon i promešajte.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite pirinač na 180 stepeni oko 25 minuta, dok ne bude gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar