Boranija sa svinjskim mesom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
18/01/2018
"Eto, ovo ukusno jelo se pravi sa samo 2 tegle bakine zimnice Polizaćete prste "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 385
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na sitne komade, kao za kuvanje.

U tepsiju stavite ulje, a zatim i komadiće mesa, sipajte pola šolje vode i stavite u rernu da se peče sat vremena na 180 stepeni, a s vremena na vreme promešajte.

Uzmite teglu sa poklopcem i u nju stavite brašno, alevu papriku, paradajz pire i zatvorite. Protresite teglu rukama, tako da se svi sastojci u njoj pomešaju i dobro sjedine.

Izvadite tepsiju sa mesom, dodajte boraniju iz tegle, ocedite tečnost, a preko posipajte smesu iz tegle, začinite po želji, promešajte i ponovo vratite u rernu da se sve peče još 20 minuta na 180 stepeni.

5 minuta pre nego što izvadite, beli luk sitno iseckajte ia posipajte boraiju, promešajte i posipajte odozgo peršun.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar