Sočna marinirana rebra u kesi

Sočna marinirana rebra u kesi
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
"Ova neverovano marinirana rebra u kesi su razlog broj 1, da nikad ne postanemo vegetarijanci"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, rebra, grudi
  • biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soja sos - 4 supene kašike, svetao
  • belo vino - 100 ml
  • sok od pomorandže - 300 ml
  • med - 3 supene kašike
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • kajenska aleva paprika - 1 kašičica ili druga ljuta paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na ne mnogo debele komade. Koristite meso sa kostima, ono je ukusnije.

U posudi pomešajte začine, vino i sok od pomorandže. Sok treba da bude sveže isceđen, nemjte da ga procedite. Stavite med i soja sos i promešajte.

Dodajte mesu u posudu i rukama dobro natrljajte svako parče.

Uzmize kesu za pečenje i stavite meso unutra, sipajte i marinadu.

Zavežite kesu i stavite u frižider na bar 6 sati. Pre kuvanja izvadite meso na sobnu temperaturu 30 minuta.

Uključite rernu na 180 stepeni i stavite kesu sa mesom u pleh.

Pecite meso 40 minuta, nakon toga izvadite pleh, pažljivo skinite kesu i pecite rebra dok ne dobiju zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: