Način pripreme
Trešnje operite i očistite od koštica i drške. Stavite ih na ubrus i ostavite malo sa strane.
Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu.
Uz neprestano mešanj mikserom, lagano dodajte ulje, nakon toga sipaje vrelu vodu.
Prosejte kakao, brašno, vanilu i prašak za pecivo u posebnoj posudi.
Počnite da sipate tečnu smesu u suve sastoje, energično mešajte drvenom kašikom ili spatulom.
Začinite kašičicom konjaka, ako pripremate deci, koristite esenciju.
Mešajte dok ne dobijete glatko i homogeno testo.
Namažite pleh sa malo ulja, pospite brašnom i istresite višak brašna, nakon toga sipajte gotovu smesu u pleh.
Odozgo u smesu stavite trešnje na rastojanje jedna od druge, samo ih stavite, nemojte pritiskati ili mešati. Tako će se zadržati na površini i neće pasti na dno kolača.
Stavite pleh u ugrejanu rernu na 170 stepeni i pecite oko 40 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Izvadite pleh, ostavite kolač da se ohladi. Na kraju pospite šećerom u prahu.