Preliveni kolač

19/01/2018
"Čokoladni kolač, preliven sirupom od vanile i premazan slatkom od višanja - Jedinstvena i dobra kombinacija!"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 764
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte suve sastojke u posudu - brašno, sodu, prašak za pecivo i kakao.

U drugoj posdi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Pomešajte suve i tečne sastojke, u isto vreme mutite i postepeno dodajte mleko.

Okrugao kalup namažite i pospite brašnom, i u njega sipajte smesu za kolač.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta, ili proverite čačkalicom za zube.

Kad bude gotov, izvadite iz reren i isecite na komade po želji. Ostavite da se ohladi.

Napravite šećerni sirup tako što ugrejete vodu i u njoj rastvorite šećer, ostavite na rerni na vri, mešajte dok ne dobijete sirup.

Dok je još topao sirup, prelijte hladan kolač i ostavite na hladnom mestu minimum 6 sati, da upije sirup.

Pre serviranja, površinu kolača namažite slatkom od višanja, dobijate jedinstvenu i dobru kombinaciju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar