Način pripreme
Prosejte suve sastojke u posudu - brašno, sodu, prašak za pecivo i kakao.
U drugoj posdi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Pomešajte suve i tečne sastojke, u isto vreme mutite i postepeno dodajte mleko.
Okrugao kalup namažite i pospite brašnom, i u njega sipajte smesu za kolač.
Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta, ili proverite čačkalicom za zube.
Kad bude gotov, izvadite iz reren i isecite na komade po želji. Ostavite da se ohladi.
Napravite šećerni sirup tako što ugrejete vodu i u njoj rastvorite šećer, ostavite na rerni na vri, mešajte dok ne dobijete sirup.
Dok je još topao sirup, prelijte hladan kolač i ostavite na hladnom mestu minimum 6 sati, da upije sirup.
Pre serviranja, površinu kolača namažite slatkom od višanja, dobijate jedinstvenu i dobru kombinaciju.