Preliveni kolač

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Preliveni kolač
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Čokoladni kolač, preliven sirupom od vanile i premazan slatkom od višanja - Jedinstvena i dobra kombinacija!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • šećer - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • soda bikarbona - 1/2 kašičica
  • prašak za pecivo - 10 g
  • ulje - 100 ml
  • kakao - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 150 ml
  • slatko od višanja - 200 g
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolja
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte suve sastojke u posudu - brašno, sodu, prašak za pecivo i kakao.

U drugoj posdi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Pomešajte suve i tečne sastojke, u isto vreme mutite i postepeno dodajte mleko.

Okrugao kalup namažite i pospite brašnom, i u njega sipajte smesu za kolač.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta, ili proverite čačkalicom za zube.

Kad bude gotov, izvadite iz reren i isecite na komade po želji. Ostavite da se ohladi.

Napravite šećerni sirup tako što ugrejete vodu i u njoj rastvorite šećer, ostavite na rerni na vri, mešajte dok ne dobijete sirup.

Dok je još topao sirup, prelijte hladan kolač i ostavite na hladnom mestu minimum 6 sati, da upije sirup.

Pre serviranja, površinu kolača namažite slatkom od višanja, dobijate jedinstvenu i dobru kombinaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: