Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Napoleon»Torta od keksa sa filom a la Napoleon

Torta od keksa sa filom a la Napoleon

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Torta od keksa sa filom a la Napoleon
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Otkrili smo da ljubav na prvi pogled postoji - ona je sočna i jedinstveno ukusna kombinacija torte sa keksom i Napoleona"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa
  • keks - 2 pakovanja, sa kakaom
  • za fil Napoleon
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 125 g, kravlji
  • brašno - 7 supenih kašika
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 2 kesice
  • za ukras
  • čokolada
  • voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite fil tako što u kaserolu stavite 800 ml mleka, stavite ga na vatru i ugrejte. Dodajte vanilu, maslac i šećer i ostavite da provri.

Ugrejte malo preostalih 200 ml mleka, i uz neprestano mešanje, dodajte jaja i brašno, pazite da se ne stvore grudvice.

Kad mleko provri, lagano dodajte smesu od jaja i neprestano i energično mešajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete gladak, mekani krem.

Sastavite tortu tako što u pravougaoni pleh stavite red belog keksa, odozgo prelijte sa nekoliko kutlača toplog fila, poravnajte i stavite red kakao keksa, nakon toga ponovo fil i tako do kraja, završite fiom.

Ovako pripremljenu tortu ostavite da se ohladi i završite je tako što je ukrasite po izboru, čokoladom i voćem.

Napomena: Keks ne treba da natapate, ako ga prelijte filom, dok je još topao, u protvinom ga možete preliti sa sokom iz kompota.

Ako nemate odgovarajući pravougaoni pleh, možete je poređati u okruga i prazna mesta popunite izlomljenim keksom, kao što sam to ja uradila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: