Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Brza koketna tortica

Brza koketna tortica

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Brza koketna tortica
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"E ovako se počinje - pojedi jedno parče, napravi jednu tortu i nećete ni primetiti da ste postali pravi majstor"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • skrob - 100 g
  • kroasani - 5 - 6 komada, sa čokoladnim nadevom
  • čokolada - 2 komada, čokoladne štangle
  • orasi - 1 šolja
  • kivi - 4 komada
  • želatin - 1/2 kesice
  • peruanska jagoda - za dekoraciju
  • suve borovnice - 3 supene kašike
  • šećer - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kroasan na male kriške. Od svežeg mleka odvojite jedan deo u kome ćete rastvorii skrob, dok ne dobijete kašu.

Ugrejte preostalo mleko. Dodajte šećer i rastvoreni skrob. Mešajte neprestano, dok se krem ne zgusne.

U pleh, sa ivicama koje se skidaju, poređajte jedan red krišaka od kroasana. Prelijte kremom. Stavite suve borovnice.

Oljuštite kivi i isecite ga na krugove. Preko krema poređajte deo kivija. Pospite iseckanim orasima.

Poređajte još jedan red kroasana. Prelijte kremom i poravnajte. Poređajte komadiće kivija za dekoraciju.

Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Komadiće kivija namažite želatinom uz pomoć silikonske četke. Pospite orasima i ukrasite rendanom čokoladom i peruanskom jagodom.

Ohladite pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: