Način pripreme
Priprema krem Brulea: Umutite 6 žumanaca mikserom na najbrži stepen prenosa dok ne pobele. U duboku kaserolu sipajte pavlaku, šećer i zagrejte ih na vatri. Kada prokuvaju, sipajte ih u umućena žumanca i promešajte.
Prebacite u drugu čistu posudu i mešajte žicom neprekidno na slaboj vatri. Pazite da se ne zalepi za dno posude i da smesa ne prokuva. Mešajte dok krem ne počne da se zgušnjava, a zatim ga sklonite sa vatre.
U šolji sa 4 kašike mlake vode rastvorite želatin. Promešajte ga i ostavite da nabubri. U duboku posudu sipajte vrelu vodu i u nju sipajte rastvoreni želatin. Mešajte dok se želatin potpuno ne rastopi i onda ga prebacite u ohlađeni krem. Promešajte dobro.
Sačekajte 10 minuta da se masa ohladi, a za to vreme poređajte jedan red keksa u posudu. Preko njega sipajte deo krema i na taj način ponavljajte postupak dok ne potrošite keks. Ukrasite keks tortu čokoladnim mrvicama.