Način pripreme
U činiji pomešajte brašno prašak za pecivo i so. Dodajte ulje i kiselo mleko.
Ako dobijete čvrsto ili veoma suvo testo, dodajte malo vode, da dobijete glatko testo. Dobro zamesite.
Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta.
Podelite testo na 6 jednake lopte. Dok pravite svaku loptu, ostale pokrijte krpom, da se ne osuše.
Razvijte u krug prvu loptu na nabrašnjenoj površini. Po želji, preko pogačice možete posipati malo susama. Blago dlanovima pritisnite tortilju, pa okrenite na drugu stranu i ponovo osipajte susam preko.
U dobro zagrejani tiganj stavite tortilju. Počeće da se pojavljuju mehurići. Nakon 30-40 sekundi okrenite, da se tortilja ispeče i sa druge strane.
Izvadite tortilju u tanjir i pokrijte krpom.
Isti postupak ponovite sa preostalim lopticama.
Možete poslužiti tortilje sa zelenom salatom, komadićima mesa ili kuvanim jajima i mocarelom.
Možete čuvati tortilje pokrivene krpe i uvijete u kesi nedelju dana, a pre nego što ih poslužite, stavite ih u rernu na 1-2 minuta.