Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hlepčići Pečurkice sa belim lukom

Hlepčići Pečurkice sa belim lukom

ažurirano:
Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6141522k
Hlepčići Pečurkice sa belim lukom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Nema šanse da na poljani propustite ove neodoljive hlepčiće Pečurkice sa belim lukom.! Mi idemo da punimo korpu!"

Potrebni sastojci

  • seme maka - 20 g
  • brašno - 500 g, tip 500
  • susam - 20 g
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 glavica, star
  • maslinovo ulje - q50 ml
  • kvasac - 20 g
  • voda - 180 ml
  • jaja - 1 komad + jedno žumance
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • pavlaka - 150 g, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi sa kašikom šećera i ostavite da nadođe. Prosejte brašno, napravite udubljenje i stavite jaje, 50 ml maslinovog ulja, pavlaku, so i sirće.

Mesite i postepeno dodajte kvasac, dok ne dobijete lepo i glatko testo. Ostavite ga pokriveno jedan sat da se udvostruči.

U posudu stavite preostalo maslinovo ulje, izgnječen beli luk, so, ruzmarin i majčinu dušicu. Nadošlo testo podelite na 12 jednakih delova i oblikujte loptice.

Svaku lopticu razvucite na malu koru, kao kad pravite mekike, stavite po jednu kašiku začinjene smese i ponovo napravite loptice.

Namažite kalup za mafine sa malo maslaca i u svaki kalup stavite po jednu loptu od testa. Namažite umućenim žumancem i pospite semenkama. Ostavite da nadođe još 20 minuta.

Stavite ih u rernu i pecite na 160 stepeni oko jedan sat. Kad se ispeku izvadite ih iz kalupa i one će imati oblik pečurkice :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: