Način pripreme
Rastopite maslac, suvo grožđe poropite sa kašikom ruma i ostavite da omekša. Sameljite keks u blenderu.
Cake bar izgnječite rukama u posudi, stavite kakao, samleveni keks, kakao, med i slatko. Dobro promešajte, stavite suvo grože i sipajte rastopljeni maslac.
Izgnječite rukama celu smesu tako da dobijete homogenu, mokru smesu kao testo. Pokrijte folijom i stavite u frižider na jedan sat da se smesa stegne.
Od dobijenog testa rukama uzmajte po malo i oblikujte loptice veličine ping-pong loptice. Poređajte ih na tanjir i stavite ponovo u frižider na jedan sat.
Napravite glazuru tako što na pari ili u mikrotalasnoj rastopite dve čokolade i svaku prelijete svaku loptu, sačekajte da se ohladi i pospite kokosovim brašnom ili čokoladnim mrvicama.
Od ovih sastojaka se dobija oko 15 loptica, izuzetno su slatke, sa malo više kalorija, ali jedite i posle trčite više.