Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Prženi praziluk sa jajima

Prženi praziluk sa jajima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Prženi praziluk sa jajima
Fotografije: N.Akifova
2 / 4
22/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Jesenje-zimska klasika, koja se tradicionalno servira sa domaćim crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 2 struka
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - tucana, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i isecite ga na komade po oko 3 cm.

Pržite ga u teflonskom tiganju u ugrejanom ulju, mešajte s vremena na vreme.

Prelijte umućenim jajima, posolite i kuvajte dok se jaja ne stegnu.

Prilikom serviranja pospite tucanom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti