Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu) za Novu godinu

Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu) za Novu godinu

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu) za Novu godinu
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Upečatljivo predjelo sa kojim ćete svima pomutiti um. Idealno za novogodišnju trpezu"

Potrebni sastojci

  • haringa - 3 komada, file, marinirana
  • krompir - 3 komada, srednji
  • luk - 3 glavice crnog, male
  • šargarepa - 3 komada
  • cvekla - 3 komada, mala
  • jaja - 3 komada
  • majonez - 200 g
  • so
  • biber
  • sirće - 2 supene kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće bi trebalo da bude oribližno iste veličine, rasporedite na porcije po jedan komad od svakog povrća.

Stavite krompir, cveklu i šargarepu u šerpu na vatru i kuvajte dok ne budu gotovi.

Ocedite, očistite i ostavite da se ohladi, nakon toga ih izrendajte i stavite na posebne tanjire.

Jaja skuvajte u drugoj šerpi, žumance treba da bude tvrdo. Biće vam potrebna samo žumanca.

Luk očistite, isecite na polumesec i stavite u posudu, marinirajte sirćerom i solju i ostavite nekoliko minuta.

Haringu isecite po želji na polumesec ili na sitne komade.

Salatu možete poređati na jedan zajedniči tanjir, ali ja više volim da salata bude individualno servirana, zato sam koristila metalni obruč. Ako nemate obruč, možete koristiti plastičnu flašu od gaziranog soka - na primer od koka-kole. Odsecite najširi deo u sredini tako da dobijete obruč visine oko 10 cm.

Dole se uvek prvo ređa haringa, ali ja ne volim da mi riba bude na dnu tanjira, zato poređajte ovako:

Uzmite obruč, stavite ga na tanjir, uzmite rendani krompir, stavite ga na dno, dobro pitisnite i rasporedite ceo krug, posolite, stavite biber, namažite sa malo majoneza.

Odozgo stavite haringu, rasporedite je, stavite mariniran luk. Namažite ponovo sa malo majoneza, nakon toga stavite šargarepu, rasporedite, začinite i stavite cveklu, začinite, ponovo stavite malo majoneza.

Na kraju izrendajte jedno žumance, začinite i ukrasite komadićima ribe i strukom peršuna.

Pažljivo izvucite obruč i servirajte salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: