Krte pileće šnicle

23/01/2018
"Danas ćemo vas iznenaditi sa ovim neverovatno krtim pilećim šniclama, pripremljenim u specijalnoj marinadi"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano417
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 6 komada, od buta
  • univerzalni začin - 1 kašičica, za barbikju
  • biber - 2 psrtohvata, mleven
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soja sos - 4 supene kašike
  • belo vino - 150 ml,
  • sok od pomorandže - 300 ml
  • med - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Neverovatan ukus ovih pilećih šnicli dolazi od marinade, sa kojom sam ih napravila. Želim da kažem da su jedinstvenog ukusa, mnogo puta sam ih probala i ja, i moji čitaoci, i garantujem, da nećete zažaliti.

Ako volite dobro začinjeno meso na roštilju, krto i sočno, ovaj recept je za vas :)

Napravite marinadu za meso tako što u posudi pomešate tečne i suve sastojke, promešajte i dodajte pileće šnicle.

Dobro ih uvaljajte rukom i uvijte posudu folijom. Ostavite ih u frižideru da se mariniraju 6 sati.

Za pečenje možete koristite roštilj na ćumur, električni gril ili roštilj u rerni, kao što sam ja uradila.

Izvadite šnicle i poređajte ih sa kožom na dole preko metalne rešetke u rerni, dobro je da je prethodno namažete parčetom slanine ili uljem.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i uključite funkciju gril pečenje, ako imate tu funkciju.

Na dno rerne stavite veliki pleh sa malo vode u njemu, odozo stavite roštilj i meso pecite sa obe strane dok ne dobije karamel boju.

U pleh će se slivati mast iz mesa i nema opasnosti da ćete zaprljati rernu.

Preporučujem, ako ćete praviti prilog, da u pleh stavite krupnije isečen krompir, tako ćete peći u isto vreme, a sokovi iz piletine će se slivati direktno na krompir.

Ukusno jelo, prste da poližeš! :)

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar