Neodoljiv mramorni kolač sa kruškama

24/01/2018
"Naše omiljene kruške su našle udobdno mesto u ovom aromatičnom kolaču "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano794
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite krušku na male komade.
Prosejte brašno i prašak za pecivo, jaja umutite sa šećerom dok ne pobele.

U smesu od jaja dodajte kašičicu ruma ili konjaka, vanilu i rastopljen maslac, mešajte i dodajte brašno sa praškom za pecivo.

Mešajte drvenom kašikom ili spatulom dok potpuno ne upije brašno, samo u jednom pravcu. Odvojite polovinu gotove smese i u jednu stavite kakao, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite kalup za kolač maslacem, pospite brašnom i sipajte bebojnu smesu, u sredinu sipajte kakao smesu.

Drvenim štapićem ili čačkalicom lagano raznesite kakao smesu i odozgo stavite kruške. Pecite kolač na 170 stepeni, proverite čačkalicom za zube.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar