Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Hrskav pohovani kačamak

Hrskav pohovani kačamak

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Hrskav pohovani kačamak
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
24/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Hrskavo iznenađenje koje se pripema sa kačamakom"

Potrebni sastojci

  • palenta - 250 g
  • sir - 100 g
  • jaja - 2 - 3 komada
  • so
  • prezle
  • laneno seme
  • susam
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite posoljenu vodu (oko 3 šolje) da provri. Kad voda provri sipajte lagano palentu, uz neprestano mešanje.

Mešajte dok se smesa ne zgusne i počne da se odvaja od posude. Skinite sa vatre i dodajte mrvljeni sir. Mešajte i sipajte u pravougaoni pleh i poravnajte odozgo.

Ostavite kačamak da se ohladi i da se stegne. Isecite ga na kockice. Umutite jaja u odgovarjaućoj posudi. U drugoj posudi pomešajte prezle sa semenkama.

Ugrejte ulje. Svako parče kačamaka potopite u jaje, prezle i semenke i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Ostavite komade na ubrus da se ocedi višak masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: