Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Hrskav pohovani patlidžan

Hrskav pohovani patlidžan

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Hrskav pohovani patlidžan
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
28/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Gledamo ovaj hrskavi patlidžan i već sad znamo, da uopšte neće biti dovoljno piva Hoćete li pripraziti na njega, da odemo po još"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje veličine
  • jaja - 3 komada
  • smesa za pohvanje - 1 pakovanje, suva
  • brašno
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete patlidžan po dužini, posolite i ostavite da izađe crna voda, nakon toga ga lepo ocedite.

Umutite jaja i počinjete da pohujete, svako parče stavljate prvo u brašno, otresete da višak brašna spadne i potapate u jaja i najkraju uvaljate u smesu za pohovanje.

Pržite u ugrejanom ulju dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: