Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Pletenice od lisnatog testa sa kobasicom

Pletenice od lisnatog testa sa kobasicom

Pletenice od lisnatog testa sa kobasicom
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Aromatične pletenice sa kobasicom za doručak? Ko može da odoli ovom ukusnom predlogu"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • kobasice - 2 komada
  • žumanca - 1 komad
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite kobasicu. Izgnječite je, podelite na dve lopte, uvijte u foliju i stavite u frižider.

Razdvojite lisnato testo. Lagano ga razvijte. Isecite ga po sredini na dva dela. Izvadite mleveno meso iz folije, oblikujte dva fitilja i stavite ga u sredinu svakog lista.

Napravite proreze po testu na 2 cm od ivica do mlevenog mesa. Savijte krajeve i spojite suprotne ivice testa preko mlevenog mesa.

Namažite jajetom, a odozog poređajte zvezice od testa, isečene kalupom i u centar svake stavite po jedno zrno bibera.

Ugrejte rernu na 200 stepeni /180 sa ventilatorom/ i pecite oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove rolate isecite na kriške. Možete ih servirati tople ili hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: