Način pripreme
Prosejte brašno. Dodajte kvasac, rastvoren u mlakom mleku zajedno sa šećerom.
Dodajte ulje i so. Zamesite meko testo i ostavite ga da nafođe na toplom. Oljutštite luk i sitno ga isecite. Ugrejte ulje i dinstajte dok ne dobijte zlatnu boju. Začinite solju, biberom i ljutom alevom paprikom. Promešajte i skinite sa vatre. Ostavite nadev da se ohladi.
Podelite nadošlo testo na četiri lopte. Svaku loptu razvijte na krug. Ravnomerno rasporedite nadev preko kora. Uvijte svaku koru u rolat, a nakon toga u oblik puža.
Poređaje ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Ako imate kovrdžave kalupe, koristite njih.
Ponovo ostavite da nadođu. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Pre nego što budu gotove pospite ih rendanim kačkavaljem i dopecite.
Kad budu gotove, premažite ih maslacem uz pomoć četkice.