Griz kejk sa trešnjama i slatkom od borovnica

24/01/2018
"Danas smo za desert prirpemili aromatičan voćni izazov Neka vam je slatko prijatelji "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano521
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 250 g
  • kompot od trešanja - 1 komad
  • voda - 300 ml
  • limun - 1 komad
  • šećer - 8 supenih kašika
  • sveže mleko - 700 ml
  • vanila - 2 komada
  • maslac - 10 g
  • slatko - 100 g, od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite trešnje iz kompota. Stavite sok iz kompora i vodu u šerpu na vatru. Ugrejte i stavite polovinu šećera, vanilu, koru od pola limuna i promešajte. Ostavite da provri, nakon toga lagano sipajte polovinu griza, mešajte neprestano dok se ne zgusne.

Ostavite smesu da se ohladi i sipajte u kalup za tortu, namazan sa malo maslaca. Poravnajte i ostavite da se ohladi i stegne. Za to vreme napravite preostali griz na isti način, ali ovaj put sipajte mleko u šerpu, dodajte preostali šećer, vanilu i koru druge polovine limuna. Ostavite da provri i dodajte griz uz nepresano mešanje. Kuvajte dok ne dobijete gustu masu.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Namažite slatkom od borovnica, ili ako volite od trešanja, preko smese u kalupu. Namažite celu površinu i odozgo sipajte griz, koji ste napravili sa svežim mlekom. Poravnajte ponovo i poređajte odvojene trešnje iz kompota.

Ostavite u frižideru da se stegne nekoliko sati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar