Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Želite nešto slatko, a nemate puno vremena? Predstavljamo Vam ovaj predivan zimski kolač, koji je ne samo ukusan, nego se i priprema za manje od sat vremena"
za koru jaja - 3 kom.kiselo mleko - 370 gbrašno - 1 i 1/2 šoljašećer - 1/2 šoljekakao - 3 kašikevanilin šećer - 1 kesicaprašak za pecivo - 1 kesica, Dr. Oetkerulje - 4 kašikaorasi - mleveni, 1 šoljasušeno voće - trešnje, borovnice, suvo grožđe, nasečeni komadići kajsije - 1 šoljaza krem tečna pavlaka - 200 mltečna čokolada - 3 kašikeza garnituru orasi - mlevenisušeno voće * merne jedinice
Način pripreme Umutiti jaja. Dodati ostale sastojke za koru, pa mutiti dok smesa ne postane homogena.
Gotovu smesu sipati u zagrejanu teflonsku tavu.
Koru peći dok ne dobije braonkastu boju.
Pripremiti krem na sledeći način: umutiti pavlaku, dodati tečnu čokoladu i promešati. Namazati kremom ohlađenu koru.
Garnirati sušenim voćem i mlevenim orasima.
Facebook
Omiljeno
Pinterest