Način pripreme
Stavite šerpu sa vodom na vatru, posolite kad provri.
Operite zrna prosa tekućom vodom, nakon toga ga stavite u posudu, sipajte toplu vodu, promešajte i ocedite. Ponovite proceduru nekoliko puta, dok se voda ne izbistri. Možete i staiviti u cediljku i prati tekućom vodom.
Operite, očistite i isecite povrće na sitne kockice.
U vrelu vodu stavite povrće /bez luka/ i kuvajte 10 minuta, nakon toga dodajte proso, smanjite vatru na umernu i kuvajte još 15 minuta.
Stavite iseckanu slaninu u tiganj i pržite krako, dodajte luk, promešajte i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Zaprženi luk i slaninu dodajte u šerpu, 5 minuta pre nego što bude gotovo, isecite začine - mirođiju i peršun i stavite ih zajedno sa lovorovim listom, kuvajte kratko i skinite sa vatre.
Komentari