Način pripreme
Prosejte brašno u posudu i dodajte integralno i laneno.
Rastvorite kvasac u toploj vodi sa šećerom i ostavite 15 minuta.
U brašno stavite malo soli, maslinovo ulje i sirće. Dodajte kvasac i zamesite testo. Mesite oko 15 minuta, dok ne dobijete glatko i meko testo, koje se ne lepi po rukama.
Pokrijte krpom ili folijom i ostavite na sat vremena da nadođe.
Pošto ima integralnog i lalenog brašna, testo neće moći mnogo da naraste, zato ja dodajem belo brašno, koje daje bolju tekksturu hlepčićima.
Staviteu u pleh papir za pečenje. Premesite nadošlo testo i od njega oblikujte loptice pribložno iste veličine.
Sipajte malo lanenog brašna u tanjir i uvaljajte svaku loptu u njega.
Stavite ih u pleh, na razmaku jedna od druge. Pokrijte i ostavite na još 30 minuta.
Nožem napravite male proreze na svakoj loptici i stavite u rernu na 170 stepeni oko 25-30 minuta.