Patlidžan sa parmezanom i kačkavaljem

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
26/01/2018
"Ukusno i uzbudljivo jelo, kao kulinarska izjava ljubavi!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano312
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, srednje veličine
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • so
  • kačkavalj - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • ulje - za prženje
  • beli luk - 5 - 6 čevova
  • brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžane od drški i isecite ih na tanke kriške. Po želji ih možete oljuštiti. Stavite ih u posoljenu vodu i ostavite na oko 20 minuta, da se odvoji gorak sok.

Properite ih i poređajte na ubrus da se osuše. Ugrejte ulje u tiganju i ispržite kriške patlidžana, prethodno ih uvaljajte u brašno.

Izrendajte kačkavalj. Oljuštite beli luk i izgnječite ga. Na dno odgovarajućeg pleha sipajte sok od paradajza. Poređajte komadiće patlidžana.

Svako parče prelijte sa po 1-2 supene kašike soka od paradajza, pospite belim lukom, kačkavaljem i parmezanom. Stavite parče patlidžana i radite tako dok ne potrošite sastojke. Zavšite rendanim parmezanom i kačkavaljem.

Pecite u ugrejanoj rerni oko 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar