Sočna praznična baklava

26/01/2018
"Povodi da pripremimo ovu sočnu baklavu će se uvek naći - zato nemojte da odugovlačite, nego zapišite recept "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije35
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano615
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje, za baklavu
  • orasi - 300 g, mleveni
  • ulje - 1 šolja, nepuna
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • limun - 1 komad, kora
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Pakovanje kora podelite na tri dela. Stavite u pleh prvi deo i pospite polovinom oraha. Na isti način uradite sa preostalim korama i orasima, odozgo treba da završite korama.

Isecite oštrim nožem na male baklave. Ugrejte ulje /ulje je gotovo onda kad stavite jednu mrvicu hleba i ona postane zlatna/.

Sa ugrejanim uljem prelijte baklavu i stavite da se peče na 150 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, pazite da se ne prepeče.

Ostavite baklavu da se ohladi. Skuvajte šećernu sirup od šećera, vode, vanile i izrendane kore limuna. Prelijte baklvau sirupom i ostavite dan-dva da odstoji, da se dobro natopi.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti