Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Slatka i sočna baklava

Slatka i sočna baklava

Slatka i sočna baklava
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
40
"Baklava, koja se topi u ustima, po originalnom receptu i majstorskim nastupom"

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 pakovanje
  • orasi - 400 g, mleveni
  • šećer - 3 šolje
  • vanila - 2 kesice
  • maslac - 150 g
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite kore na dva dela. Stavite polovinu kora u odgovarajući pleh za pečenje.

Pomešajte orahe sa cimetom i rasporedite preko kora. Stavite drugi deo kora i pažljivo isecite oštrim nožem na romboide.

Ugrejte maslac (maslac je gotov, onda kad stavite koru hleba i ona potamni). Prelijte baklavu maslacem. Pecite u umerenoj rerni dok ne dobije zlatnu boju.

Napravite šećerni sirup, tako što u šećer dodate 3 šolje vode. Dodajte vanilu. Kad sirup provri i počne da se zgušnjava, skinite sa vatre. Prelijte hladnu baklavu toplim sirupom.

Ostavite da odstoji nekoliko sati pre serviranje da bi upila sirup.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: