Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Marinirane tikvice sa belim vinom i začinima

Marinirane tikvice sa belim vinom i začinima

Marinirane tikvice sa belim vinom i začinima
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Jedinstv izazov od povrća, kojem nedostajte samo odgovarajuće vino i veselo društvo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 600 g
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sirće - 100 ml
  • belo vino - 50 ml
  • začini - peršun, mirođija, celer, majčina dušica, origano
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na štapiće. Pržite ih u ugrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite ih na ubrusu.

Oljuštite luk i čenove belog luka. Sitno ih iseckajte i dinstajte u malo ulja, zajedno sa aromaičnim začinima.

Sipajte belo vino i sirće i skinite sa vatre.

Prelijte tikvice gotovom smesom, začinite solju i ostavite 2-3 sata na hladnom, dok tikvice ne upiju marinadu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: