Turski bureci sa sočivom

27/01/2018
"Super ideja za ručak - bureci sa sočivom I neka vam je slatko prijatelji"
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano435
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 ml
  • kvasac - kašičica suv
  • sočivo - 100 g
  • luk - 1 mala glavica
  • čubar
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Aktivirajte kvasac sa šećerom i malo tople vode. Prosejte brašno, dodajte kvasac, so, ulje i razbijte jaje. Dodajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Ostavite testo da nadođe.

Prethodno skuvajte sočivo. Ocedite i ostavite da se ohladi. Oljuštite luk, isecite ga na komade i disntajte u malo i ulja. Dodajte sočivo, promešajte i skinite sa vatre. Pospite solju i čubrom. Ostavite da se ohladi.

Od testa razvijte tanku koru. Isecite na kvadrate i stavite od nadeva u sredinu. Presavijte i pritisnite ivice uz pomoć viljuške.

Pržite dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanom ulju. Ocedite ih na ubrusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar