Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Supa sa piletinom i povrćem

Supa sa piletinom i povrćem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Supa sa piletinom i povrćem
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Kažu da je jedna dobro skuvana pileća supa u stanju da izleči prehladu bolje od lekara!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 20 g
  • fida - 50 g
  • biber
  • so
  • peršun - nekoliko strukova
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • čubar - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • jaja - 3 komada, kuvana
  • kiselo mleko - po jedna supena kašika na porciju
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileće meso i isecite ga na porcije, ja sam koristila batake. Stavite ih da se kuvaju u posoljenoj vodi, ako imate ekspres lonac, koristite njega, a ako kuvate u običnoj šerpi biće potrebno da periodično skidate penu sa bujona.

Očistite krompir i šargarepu, oljuštite i isecite na male kockice. Ugrejte maslinovo ulje u dubokoj šerpi i stavite šargarepu i krompir, promešajte i pržite 5-6 minuta.

Izvadite kuvano meso i ostavite da se malo ohladi. Precedite bujon u duboku posudu.

Sitno isecite celer. Stavite ga u šerpu i dodajte preceđeni pileći bujon.

Promešajte, posolite po ukusu i ostavite na srednjoj temperaturi da se kuva. Odvojite meso od kostiju i sitno ga iskidajte.

Supu kovajte oko 25 minuta i dodajte meso, promešajte i izlomite fidu. Začinite po ukusu začinima po izboru, ja sam koristila biber, so i čubar. Na kraju dodajte sok od limuna i sitno iseckan peršun.

Supu servriajte sa kašikom kiselog mleka i pola kuvanog jajeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: