Način pripreme
Malo ugrejte mleko, stavite kašičicu šećera i kvasac, promešajte i ostavie da kvasac nadođe. Prosejte brašno u posudu.
Dodajte šećer u kvasac i mešajte žicom, stavite jaja, vanilu i ponovo promešajte. Na kraju dodajte prosejano brašno i rastopljeni maslac.
Mešajte kašikom, nakon toga mesite testo rukama. Treba dobijete glatko i malo lepljivo testo. Pokrijte i ostavite na jedan sat.
Premesite testo i podelite ga na dva dela. Razvucite jedan deo na pravougaonu koru, namažite je polovinom čokolade, isecite na trakice i uvijte lagano. Uvijte u oblik puža i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Tako radite dok ne potrošite testo.
Namažite umućenim žumancem i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite da se ohlade pre nego što ih budete jeli.